Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

понеделник, 24 октомври 2011 г.

ICF системи за изграждане на ниско енергиини къщи


ICF системи за ниско енергийно строителство
Какво е ICF?
Първо, ICF (Insulated Concrete Formsв превод означава Изолационни Кофражни Форми. По принцип, това са форми, които се сглобяват на мястото на строежа и се изпозват за изграждане на външните стени на жилища или сгради. Те представляват постоянен кофраж, в който се излива бетона. За сравнение в трдиционните форми на строителството се ползват метални платна.



Голямото преимущество се състои в това, че след изливането на бетона не необходимо тяхното отстраняване, което пести доста време.Но това не е всичко! Всяка страна на формата се състои от изолационен материал. Много пъти този изолатор е 03:58 инча пяна изолация. Така че, в крайния продукт, външните стени имат бетонно ядро и са обвити с изолационна пяна.
ICF системи са най-често се използва само за външни стени. Има няколко причини за това. Първо, вътрешни стени не изискват такава широчина. Второ, ако искате да преконфигурирате интериора си, това би било доста трудна задача, ако вашите стени са стоманобетонови. Налице е тенденция, обаче, в изграждането на "сейф" на интериора на дома или офиса, който се изгражда  с бетонни стени от всяка страна. Такава стая може да се използва за подслон по време на буря или сигурно убежище като във филма "Паник стая".
Едно погрешно схващане за ICF системите е в това, как изглежда крайния продукт. Облицовката на вашата фасада зависи изключително от вашите предпочитания за дизайн. Дали ще монтирате сайдинг, тухли, камъни или мазилка – това е изцяло ваше решение. Крайният продукт е дом, който изглежда като традиционен дом, но ние ще ви запознаем с предимствата му.

Предимства на ICF Системи
• Енергийна ефективност – ICF системата е най-добрият вариант за енергийната ефективност. Тази система позволява поддържането на средна температура в къщата, която не се влияе от атмосферните условия. Какво означава това за вас? Можете да спестите 50-80% от сметката си за енергията, в зависимост от врати, дограми, покрив и др. Именно за това сградите от този тип системи за строителство се определят като пасивни къщи.

• Сила - ICF стенни системи са класифицирани да издържат на екстремни метеорологични условия, включително торнадо и урагани. Те могат да издържат на ветрове в повече от 140 мили в час. В допълнение, те се оценяват безопасни за земетръсните зони (до зона 4).
• Дългосрочност – ICF системите не създават предпоставки за развитие на мухъл и паразити и не  осигуряват храна за насекоми (като термити, например).
• Тишина – при ICF стенните  системи за количеството на звук, който идва отвън, е сведен до минимум благодарение на изолационната пяна. Това е най-тихият строителен материал на пазара, който ще ви осигури пълен комфорт. Вашето семейство ще бъде пощадено от шума от близките пътища, железопътни гари, летища и шумни съседи. Акустичната изолация на материала е 46 децибела. 
• Удобстово - ICF стенни системи доведе до равномерно разпределение на температурата в цялата къща от пода до тавана. Има по-малко от 1 градуса по Целзий амплитуда в дома ICF, в сравнение с конвенционалните домове, които варират някъде 3-6 градуса по Целзий. Според Асоциациата ASHRAE основния фактор за усещане на дискомфорт у хората е неравномерната температурата. Коефицентът на топлопроводимост е 0,027 W/m.k.
• Чист въздух - ICF системи за предотвратява проникавнето на прах и така намалява условията за развитие на алергии.
 Щадящи околната среда - Освен намаляване на потреблението на енергия за отопление и охлаждане, тези системи също така намаляват и строителни отпадъци. Всяка форма ще остане на първоначалното си място – мястото на вашия дом. Единствените строителни отпадъци, резултат от тази системаса само   малки количества опаковки. Така че, не само те са удоволствие за вас, но те са от полза за околната среда.
• Огнеупорност - ICF системи могат да устоят на пожари до четири часа. Дори когато тя започва да гори, димът е по-малко токсични от изгаряне на дървесина.
• Bullet Proof - Постоянния зад бетонна стена ще ви предпази от всякакви летящи обекти, включително куршуми. Разбира се, шансовете са малки, но това е допълнителен бонус – вие имате бронирана къща.
• Възможност за намаляване на разходите по застраховане -  Много американски и канадски застрахователни компании предлагат премия и отстъпки  за домове с ICF система стени.
• Бързина - Ще построите своята къща многократно по-бързо от конвенционалното строителство. Например: 2-ма работника ще построят за една седмица един етаж от 140 - 150 кв. метра.


Аргументи срещу ICF Systems
• Струват твърде много - Грешка! ICF системи струват някъде от една до пет процента повече в сравнение с конвенционалното строителсво. За сметка на тези проценти вие получавате готов продукт с изолация и замазка. Върху така завършените стени може да се нанася крайното покритие. Не е необходима и скъпа климатична техника за отопление и охлаждане. Освен това, като имаме предви икономиите на енергия, в допълнение към спестяванията от застрахователната полица, тези допълнителни разходи за строителство се изплащат доста бързо. В заключение: на цената на груб строеж на конвенционалното строителство вие получавате строеж с включени довършителни работи.
• Лимитирани възможности за дизайн - Съвсем не! ICF са направени за всички видове форми и размери. Арки, извити стени, странни ъгли и др Ако строителят ви казва, че не е възможно, заинтересувайте се за продуктите на  различни производители. Те са изклячително подходящи както за по-модерна, така и за класическа архитектура .
 Не може да се строи при ниски температури - Грешка. Пенопластите за изолация всъщност ви позволяват да изградите вашата къща дори при ниски температури.
• Ограничени възможности за проектиране  - Грешка отново. Можете да проектирате. Също така, има и много готови етажни планове, които вече са проектирани за системи ICF.

Няма коментари: