Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Как да определим бюджета си

Когато отидете в туристическа агенция за да резервирате почивка има две неща, които представителят трябва да знае за вас. На първо място, коя част на света искате да посетите? На второ - какъв е вашият бюджет? Вие може да сте влюбен в идеята да се разходите през януари до Френска Полинезия, но с ограничения си бюджет, оферта не е реалистична. Но ако вашият туроператор знае каква точно дестинация си представяте и колко точно сте определили той ще има въможност да ви предложи най-добрия вариант.


Защо тогава, хората се притесняват да бъдат искрени със своя интериорен дизайнер? Понякога си мисля, че се получава нещо като игра на покер. "Ако се издам, че съм с ограничени средства, сигурно дизайнерът няма да се отнесе с необходимото внимание". А следващото предположение е още по-страшно: "Ако знае колко съм заделил, сигурно ще гледа да ми похарчи и последната стотинка". 


Първото и най-важно в този случай е да не се бъркат думите "бюджет" и "спестяване". Бюджетът всъшност е сумата, която ще се радвате да похарчите за вашия уютен дом. Ваша отговорност като клиент е да сте си определили конкретната сума, преди да сте тръгнали да си търсите да търсите интериорен дизайнер. Не пропускайте, в този ред на мисли, да си дадете ясна сметка, че в повечето случай покупките, които правите са по-скоро за забавление, отколкото дългосрочна инвестиция и в много случаи, дори когато купувате или обувки вие взимате решение без да се замисляте за практичността на даден предмет. Нашият случай изобщо не е такъв. Инвестцията в един практичен и естетично оформен дом всъшност ви спестява много ежедневни ядове. 

Дизайнерът професионално ще проектира подобренията в дома ви. Освен това той ще ви помогне да разпределите сумите в различните пера. Най-обобщено ще раздели бюджета на седем: съответно за подови покрития, бои и мазилки, завеси, мебели, осветителни тела, аксесоари и дизайнерска такса.


Полезен съвет е да се замислим и по отношение на разпределянето в проценти, а не в брой. По този начин, вие по-добре ще видите какво можете да си позволите, и сте готови да похарчите за всяка от зоните на ремонти за вашия проект. Ако искате да имате скъпи завеси, може да се наложи да намалите бюджета си за паркет, или обратно. Този метод ще ви помогне да определите приоритетите си при декорацията. Ако сте честен с интериорния си дизайнер за своите приоритетите и бюджет, вие ще получите дизайн и услуга, която ще ви изненада и удовлетвори. 


Уверете се, че дизайнерът е наясно с това, което прави. Уточнете в самото начало всички подробности около плащанията и под каква форма ще бъдат те. В случая всичко е въпрос на договорка. Можете да се договорите дизайнерската такса да е процент от цялата сума изразходвана по проекта или като твърдо възнаграждение. Дайте на дизайнера си точно определение на вашите очаквания и разбивка на бюджета. Това е много ключова и специфична информация за вашите очаквания в рамките на този бюджет - ако ви се иска да имате античен масивен тиков паркет за сметка на всичко друго, трябва ясно да го обясните. Ако вашите обекти на желание не се вместват в определените от вас средства, то заедно с дизайнера ще трябва да разместите пластовете и да прецените кое да вмъкнете и кое - не 



Дизайнерът ще посрещне с радост ясната информация за бюджета си, защото е истинско пестене на време и за двама ви. Ако бюджетът се простира само до рециклиране на съществуващите мебели, нека дизайнерът знае за това, преди да тръгне да ви предлага хомогенизира и нови луксозни мебели. (Не забравяйте, че вие сте този, който плаща за неговото използвано време.)


Ако пък покерът наистина е вашата игра, няма нищо лошо в това да обявите по-нисък бюджет и да имате предвиден резерв без да споделяте. Всъщност, това е доста добра идея, особено с оглед на това, че в процеса на работа ще пожелаете нещо допълнително. Да не споменаваме факта, че много често излиза по нещо непредвидено като капилярна влага на стените, подмяна на ел. инсталацията или ВИК. Но, ако проектът протече нормално и дизайнерът го е завърши в рамките на определения бюджет, тогава защо да не се използвате остатъка от средствата за посещение на туристически агент, за да се възнаградите с екскурзия до желаната дестинация ;))










Няма коментари: