Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

неделя, 20 февруари 2011 г.

Основни положения за използване на цветовете в интериора





Първични цветове: Това са основните цветове, от смесването на които се образуват всички останали. Те са червено, зелено и синьо. Познати са също като RGB. 

Вторични цветове: Цветове, създадени чрез смесване на два или три основни цвята, се наричат вторични. Например, червено и жълто дава оранжево, или зелено и червено и синьо, създават виолетовото.

Висши цветове: За напарвата висшите цветове е необходимо да се смесят равни части от първични и вторични цветове - червено / оранжево, жълто / оранжево, жълто / зелено, синьо / зелено, синьо / виолето червено / виолетово.

Нюансите и тоновете се получават, когато към определения цвят е добавено черно, бяло или сиво.

Стойност: Стойностите измерват теглото или силата на цвета. Например: розовото е бледа стойност на червено.

Истинските неутрални: това са чисто черено, чисто бяло и чисто сиво или цветове, създадени чрез смесването на черно и бяло.

Приемни неутрални: това са други сиви, кафяви, бежови, кремове, почти бели и подобни цветове, които се приемат за неутрални.

Сложни цветове: всички топли цветове (червено / лилаво, червено, червено / оранжево, оранжево, жълто / оранжево, жълто) Силните и топли цветове могат да направят една стая да изглежда уютна и интимна, но трябва да се внимава, тъй като рискувате в малката стая ефекта да е прекалено прекалено силен и да предизвика клаустрофобия. Това им свойство може успешно да се използва за създаването на различни ефекти в помещението.

Отнети цветове: Всички студени цветове (зелено, синьо / зелено, синьо, синьо / виолетово). Бледите версии на тези цветове са особено полезни за създаване на илюзия за пространство. По-ярките им версии имат свойството да охлаждат прекалено горещата схема на помещението. Трябва да се внимава със светлите студени цветове в интериора, тъй като те могат да направят една стая изглежда по-малка.
Релеф: Структурата на мазилките може да промени визията на цветовете в помещението. Това е така зщото всяка повърхност абсорбира и отразява светлината по различен начин. Например, сатенът отразява светлината, докато кадифето я поглъща. Трябва да се знае,че по-глаките материали създават илюзия за по светъл цвят и обратно. Когато текстурата е още по-груба освен гореспоменатите ефекти, тя хвърля допълнителна сянка върху стената и изглежда още по-тъмна .







Монохромна цветова схема: Монхромната цветова схема представлява използването на еди цвят с различни стойности. Например, различни нюанси, тонове и нюанси на синьо. Цветът се прилага с различен интензитет. Трябва да има достатъчно контраст в границите на избрания цвят, за да се избегне насищането на възприятията. Схемата трябва да се основава на един и същ сегмент в цветовата гама - използване на тюркоазено, синьо и лавандула не би представлявало монохромна схема, тъй като първия цвят е синьо-зелен, а вторият е на стойност от чисто синьо, а третия е синьо / виолетово. В стаи декорирани в монохромната цветова схема трябва да се включат акценти в неутрални цветове ( бяла дограма, корниз и т.н.).

 Допълнителни цветови схеми: Това получава, когато ползваме два цвята, намиращи се директно един срещу друг в цветното колело. Например, червено и зелено, синьо и оранжево, или жълто и виолетово. Могат да се използват и различни стойност на цветовете, което създава множество комбинации и рзнообразие от ефекти.

 В непосредствена близост в цветовата схема: Тази схема се създава, когато се използват цветове, които са един до друг върху цветното колело, например, жълто, жълто-зелен, зелен, син / зелен.

 Сплит цветовата схема: Това се създава, когато един цвят е комбиниран с два цвята, които фланг срещу преките си върху цветното колело - син с червено / оранжево и жълто / оранжево, лилаво с жълто / оранжево-жълт / зелен.

Някои общи правила за цветовете в интериора 

За да направите високият таван изглежда по-нискък: Боята или мазилката трябва да е с топъл цвят, в идеалния случай в същия цвят като подово покритие - теракот, например; Интересни съчетания се получават, ако се боядиса тавана в цвета на стените. Това е много нетрадиционно рашение, като ефекта винаги може да бъде подсилен с красив бял корниз. 

За да направите ниският таван изглежда по-висок: Боята или мазилката, трябва да е в блед и хладен цвят, като бледо синьо или бледо зелено или бяло; Използвайки Grassello di calce вие ще успеете да създадете още повече дълбочина. Естествено, ако бъде изпълнено в два нюанса на определения цвят, ефекта става още по-изразителен. 

За да направите една малка стая изглежда по-голяма: Боята или мазилката е добре да бъде в бледо жълт нюанс, тъй като този цвят е силно отразяващ; Още по-добро решение е мазилка Stucco veneziano, тъй като тя създава лъскав отразяващ ефект. 

За да създадете приятна и уютна обстановка в голямо помещение: Използвайте топъл цвят като дълбока теракот; Когато става въпрос за просторни фоайета пък, могат да се оформят и различни стилови кътове. В този случай, е добре да се обърнете към специалист. 

За да направите дълга, тясна област да изглежда по-широка: Използвайте бледо хладен цвят като бледо зелено; 

За да направите дългите площи изглеждат по-големи: Използвайте неутрални цветове (бежово, естествени цветове). За постигане на тези ефекти са изключително подходящи релефни мазилки като Marmorino и Paintop. Тук могат да се прилагат различни техники от ефекта на травертина, всякакви хоризонтални и вертикални линии както и дървесна кора в подходящия цвят. 

За да направите интересни конфигурации и съчетания от цветове; Тук може да използвате въображението си - контраст или унисон това зависи само от вашите естетически представи. Съчетанието на боя и мзилка създава неповторими акценти. 

За да затоплите студения север: Използвайте топли цветове. Те могат да са леки, тъмни, богати или силни, в зависимост от големината на помещението. 

За да изстине слънчевата стая: Използвайте по-хладните цветове, за да се охлади. Ако площта е голяма, използвайте силна версия на студени цветове.

Всички препоръчани материали можете да намерите в дистрибуторската мрежа на San Marco BG.









2 коментара:

Боряна Борисова каза...

Ако имате възможност обмислете ремонта или създаването на новото си жилище/офис/ цялостно,а не поетапно.Доверете се на специалисти и наистина се вслушайте в съветите им,не защото е модерно да наемеш дизайнер,а с цел допускане на по-малко грешки,които ще ви костват много нерви.Не на последно място,ако сте решили да отделите някой лев повече за интериора на дома си,не спестявайте от дребните неща/напр.дали сте немалка сума за ефектна мазилка,но решавате че не ви трябва грунд/.Не случайно хората са казали ЕВТИНОТО ти излиза СКЪПО.

3D SMART DESIGN каза...

И още едно много подходящо изказване: От тази страна евтиното, а от другата хубавото :)))