Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Как работи нашият екип

Предлагани услуги - вътрешен дизайн, ремонт и обзавеждане

За да е по-лесно за нашите клиенти, ние се опитахме да обхванем всичко което е свързано с един интериорен дизайн до неговото осъществяване. Започвайки с проекта, изработката на работен проект, авторски надзор, ремонтно довършителните работи, изработката на мебели, консултациите и доставката на материали.
Разбира се Вие може да имате свой майстори, доставчици или мебелни фирми с който работите. В такъв случай ние с готовност ще работим с тях. С предаването на работния проект Вие ще имате всички необходими чертежи за да може да получите оферти и от други места за мебелите и ремонтните дейности. В случай, че сте поискали от нас и авторски надзор, то ние ще си сътрудничим с хората, който сте избрали за подизпълнители.
Услугата интериорен дизайн на кратко може да се опише в следните точки:

·         Изготвяне на идеен проект

·         Изготвяне на работен проект

·         Авторски надзор

Идеен проект може да бъде поръчан отделно, но за да получите възможно най – близък резултат до проекта, ние Ви препоръчваме да използвате целия ни пакет от услуги. Ако си поръчате само идеен проект, ние няма как да гарантираме какво ще се случи в крайна сметка с Вашия проект. За да затворим пакета от услуги и да Ви предложим напълно цялостно решение ние може да Ви предложим следните допълнителни услуги:

·      Ремонт и довършителни работи

·         Консултации при избор на бои и настилки

·         Консултации при избор на електроуреди

·         Проектиране на мебели


Изготвяне на идеен проект

Идейния проект е есенцията на нашия труд. В него ние ще пречупим нашите идеи през вашите виждания за да може да получим проект който отговаря на Вашата същност и разбирания.
Да се заснемат точните размери на обекта – винаги има разлика между архитектурни чертежи и обекта в реалност. Това е така защото архитектурните планове, който клиентите получават са с така наречените зидарски мерки. Освен това строителството не е хирургия, а за майстора 1 см повече или по-малко не е от значение. Но за нас е, ако имате ниша в която искате да сложите пералня за вграждане и тази ниша по архитектурен план е 60 см и вие смятате че това е точно – 60 см пералня значи всичко е наред, но в действителност не е, нишата всъщност е 59 см, освен това за да вградите пералня Ви трябват миниум 63,6 см (ако пералнята  е нормална, а не за вграждане) – пералня + два странични бленди по 18 мм и ето Ви проблем.
Да поговорим с Вас. Какви предпочитания имате. Какви чисто функционални извиквания поставяте защото те са изключително важни за проекта. Какви цветове и стилове харесвате. Какво си представяте и още много въпроси свързани с това да добием възможно най-добра представа за това какви точно искате да постигнем.
Да Ви направим варианти на разпределения .Ще Ви изготвим варианти на базата на изискванията който сме поставили. Ще уточним мястото и размера на мебелите и детайлите в интериора. Ако се налага ще преместим стени, ако разбира се сме съгласували с Вас, че сте склонни на такива промени. Ще обсъдим вариантите с Вас и ще изберем някои от тях или ще изготвим компилация от няколко.
След като на 100% е решено разпределението се започва работа по проекта.
Тук ние изготвяме своите предложения за дизайна, цветовите решения, мебелите, текстила, осветлението и всички други детайли свързани с общата визия на обекта. За да може да видите нещата в цялост и да си ги представите нагледно. Обсъждаме ги за да решим какво да остане и какво може да променим. В крайна сметка стигаме до вариант, който е вашия вариант. По време на целия процес Вие гледате мостри на материалите, както и всяко нещо което залагаме в идейния проект е действително, ние знаем как да го направим или от къде да се закупи. Това е нещо изключително важно за да може да гарантираме, че това което Ви даваме като проект ще бъде реализирано.
След като сме уточнили с Вас идейния проект (предназначението на помещенията, предпочитани материали, цветови нюанси и общ стил, визията на мебели и т.н.) ние ще Ви предложим - работен проект.

Изготвяне на работен проект

След като имаме готов идейния проект, може да продължим да работим заедно. да изготвим. работен. Той включва планове който да бъдат подавани към подизпълнители. майстори, производители на мебели. т.н. Ние Ви подаваме всички необходими схеми за осъществяване на проекта, даваме Ви цени. оферти. от нас, но това не Ви обвързва да работите само. нашата фирма, може да изберете да работите. с други изпълнители. Работния проект се състои от следните части, подробно описани по-надолу.

Чертежи за точното позициониране на електро инсталацията

Вида и положението на изводи на контакти. Това е много важно за да може всеки извод да е на правилното място за реализирането на проекта. А не в последствие да се окаже, че таблата на леглото Ви закрива контакта и няма как да си включите нощна лампа. Или че нямате контакт на необходимото място.

Чертежи с позициониране на ВиК инсталация

Точно позициониране на изводи за топла, студена вода, мръсни канали, изводи за бойлер и т.н Една от често правените грешки е да се изкара вода и мръсен канал зад самата съдомиялна за вграждане . Това води до неприятности при последяващото монтиране на мебелите. Това е така защото ВИК специалиста няма защо да мисли за хората след него. За това как някой после ще монтира мебели примерно. Той не е обвързан с тях, Вие не сте му казали какво точно и как го искате и съответно той го прави така както знае и му е удобно на него. Имено това се опитваме да избегнем с направата на работни проекти, защото нашата цел е да Ви е удобно на Вас.

Чертеж с позициониране и избор на конкретни осветителни тела

Чертежи за точното позициониране на осветителни тела. Определяне на точен модел и вид на телата. Избор на конкретни модели от конкретни производители. План за това къде да бъдат ключовете към лампите, от къде какво да се пали, дали да бъде с или без димер и т.н.

Чертежи за детайли от гипсокартон

Ако имате заложени такива в идейния проект ние ще изготвим планове и чертежи с размери, разрези на детайли и всичко необходимо за да бъдат направени и осъществени нещата, така както са по проект. Необходимите чертежи за да може заложения в проекта таван или детайл да се превърне в реалност .

Чертеж с план на настилки

Избор на конкретни материали. Точни квадратури на необходимите количества. За да гарантираме максимално съвпадения на проект с изпълнение ще изберем конкретен модел настилка. Ще съобразим избора си с изискванията Ви за ценова категория на настилката, както и ще Ви препоръчаме най-подходящата ,като характеристики за Вас. Ще Ви разясним разликите между различните модели, фирми и материали за да може да направим най-правилния избор за Вас.

Разгъвки на стени, на който има специфична обработка или детайли

Това е една особено важна точка от работния проект. Тя обединява и детайлизира много от предходните точки. За да може при изработката и реализацията всички детайли да съвпаднат се правят разгъвки на всяка една от стените на обекта . Там се наслагват всички детайли видими в проекта - мебели, облицовки, окачени тавани, контакти и ключове, изводи за слаботокова инсталация, радиатори и др. Показват се специфични обработки на стените, както и всичко се оразмерява за да се види как се наслагват детайлите един спрямо друг.

Чертежи на мебели

В всяко едно жилище се налага малка или по-голяма част от мебелите да бъде направена по поръчка. Или мястото е специфично или на пазара не може да бъде намерено изделия което удовлетворява всички поставени от клиента изисквания. Поради тази причина част от услугата която предлагаме е проектирането на мебелите. Избора на цветове, материали и механизми. Ще Ви предадем чертежи по който мебелите Ви да могат да бъдат произведени от всяка една фирма занимаваща се с производство на мебели. Ние самите може да произведем мебелите, ако желаете да работите с нас.

Спецификация на детайли, който ще бъдат закупени готови

Тук Ви се предлагат различни решения като визия и цена на готови продукти които няма да се произвеждат специално. Тук са столове, маси, мека мебел. Ние ще Ви предложим различни решения като ценови категории, на най-близките до заложените в проекта Ви готови мебели. Разбира се може от самото начало да сме избрали конкретни модели, столове или маси който да бъдат заложени от самото начало.

Оферти за мебели, тапети, мазилки, настилки и т.н.

Ще Ви дадем оферта на базата на дадените Ви чертежи за мебели. Оферта за строително ремонтните дейности, както и цени на всички включени в проекта Ви детайли и изделия.

Авторски надзор

Ако искате проекта който Ви дадем да съответства максимално много до реализирания ще Ви бъде необходим авторски надзор. Там ние проследяваме дали се изпълнява проекта, ако изникне някаква необходимост от малка промяна от проекта – ние ще вземем оптималното решение. Ще съпоставяме реално избраните цветове. Ще се съобразим с наличностите. Ще подберем съвсем точните нюанси. Ще обясняваме на майсторите. Това е гаранцията, че ще се изпълни всичко така както е зададено като проект.

Ремонт и довършителни работи

Ако не разполагате с майстори или не Ви се занимава ние може да осигурим екипи за цялостен ремонт и довършителни работи. След изготвянето на работния проект, може да остойностим проекта и да Ви дадем оферта за строително – ремонтните дейности.
Тя ще бъде изготвена точка по точка, за всяка отделна операция. Ще бъдат подадени квадратури, линейни метри и т.н. заложени за изпълнение. Ще Ви дадем цена с материали. Нашата бригада е специализирана и има специалисти по всички части свързани с цялостния ремонт – къртене и извозване на боклук, замазка, зидане и шпакловане, мазилки, смяна на електро и ВИК, гипсокартон, лепене на плочки и т.н.

Консултации при избор на бои и настилки

На пазара в момента има голям избор на материали и човек често е затруднен при избора. Ако не Ви се правят безкрайни разходки по магазините и искате да си сместите време и пари ние може да Ви консултираме. Ако не знаете каква е точно разликата между Сан Марко  или Оргахим или каква точно боя ще е подходяща за Вас. Дали искате да е с възможност да се мие или по-важното за Вас е да е евтина. На всичките тези въпроси може да Ви отговорим и да решим какво е най-подходящо за Вас като материал. Да Ви покажем конкретни мостри за да добиете представа. Това важи и за настилките и мебелите. За настилки работим с почти всички големи вносители на пазара – Спейс, Лиа, Берг, Подови настилки, Карпет макс, Домко и т.н.

Консултации при избор на електроуреди

Ние работим с почти всички марки ел. Уреди на българския пазар. Може да изберем заедно най-подходящия за вас уред според зададената от вас ценова категория и изисквания за функции. Ако поръчате своите мебели при нас , ние ще Ви предостави възможност да закупите всичките си уреди, мивки, батерии с отстъпка . Работим с Тека, Аристон, Горение, Електролукс , Фабер, Нарди, Фалмек, Бланко, Франке и много други.
Ще Ви посъветваме какви функции са важни и за кой само плащате допълнително пари без да са Ви необходими.

Проектиране на мебели

Ако не може да намерите подходящите за Вас мебели в предлаганите в магазините ние може да ги  проектираме за вас и да визуализираме това което търсите.
Нашата фирма разполага с цех за производство на всякакви мебели по индивидуално задание . Ние работим с ПДЧ, МДФ с естествен фурнир, МДФ с полуретаново покритие, масив. Може да направим мебелите за Вашата спалня, хол, антре или кухня или цял хотел.

Вземане на точни мерки от място

За да бъде изготвен точен проект за желаните от Вас мебели, ще трябват точни размери на цялото помещение в което ще се разполагат. Това може да стане по няколко начина. Единия е Вие да заснемете точно всички стени и инсталации и ние да работим по Ваш чертеж. Другия е ние да дойдем на място за да вземем мерки и заснемем помещението. Третия е да сте работили с нас по цялостен интериорен проект, тогава ще имате вече изготвени проекти за мебелите и съответно всичко свързано с тях (цветове, материали ) това разбира се ще бъде отразено в дадената Ви оферта.

Изготвяне на проект на 2Д

Изготвянето на проект се свежда до няколко главни етапа.
Етап 1 - Разговаряме с Вас за всички желани функции, визия, механизми, материал и други детайли който бихте искали да имат вашите мебели.
Етап 2 - Изготвяме предложение за дизайн и функционалност на Вашите мебели. Изчертаваме всичко с точни размери за да знаем дали ще може и как се позиционира във вашето помещение и спрямо наличните инсталации (контакти, ключове, ВИК и т.н.)
Етап 3 – Срещаме се с Вас и обсъждаме предложените варианти. Избираме вариант или правим комбинация от съществуващите.
Етап 4 – Представяме Ви одобрения за реализация вариант, оразмерен и описан подробно.

Подбор на материали и цветове

След като сме се спрели на дизайн и вид на мебелите подбираме цветовете, обкова и така финализиране визията на Вашите мебели.

Изготвяне на визуализация при желание на клиента

Ако не сте работили с нас по цялостен интериорен проект и смятате, че не може да си представите достатъчно ясно Вашите мебели само на чертеж, ние може да Ви предложим визуализация. Тя е почти с качеството на снимка на бъдещата мебел. На нея са нанесени цветовете и обкова който сте избрали. Това прави възможно да видите Вашата мебел така реална, още преди да бъде произведена. Това спестява много грешки и недоразумения, който биха възникнали от по-трудно даващите представа 2Д чертежи. Изготвянето на визуализация за заплаща отделно от мебелите.

Производство на мебели по поръчка

Нашата фирма разполага с цех за производство на всякакви мебели по индивидуално задание . Ние работим с ПДЧ, МДФ с естествен фурнир, МДФ с полуретаново покритие, масив. Може да направим мебелите за Вашата спалня, хол, антре или кухня или цял хотел. Работим с сертифицирани материали като плоскости на фирми като Egger, Kaindl, Vodego, Fundermax, Glunz. Обков на Hettich, Hafele, BLUM, GRAS И др.

Изготвяне на оферта

Изготвяме за Вас оферта за конкретното изделие. В нея са описани точни размери, материали, обков, механизми, срокове на изработка и доставка, както е приложен и одобрения и подписан проект. Цените ни са с включени изработка, материали, обков, доставка, качване и монтаж.

Производство на изделията

След като сме подписали договор и сте заплатили аванс, започва производството на изделията.

Доставка и монтаж на изделията

В договора е посочена дата за издаване на изделията, преди това ще се чуем с Вас за да уточним удобни точна дата и час на доставката и започването на монтажа. Продължителността на монтажа зависи от сложността на изделията и няма как да бъде фиксирана.

Няма коментари: