Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

вторник, 9 август 2011 г.

Нискоенергийни къщи


Пасивна къща
Пасивните къщи са сгради, при които се постига комфортна температура  както през зимата, така и през лятото, без използването на активна система за отопление или охлаждане. Те предлагат по-голям жизнен комфорт при необходимост от отопление по-малко от 15 kWh/m2
/a нетна повърхност на етажна плоча за година.


  • Предпоставки:
  • Потребност от отопляване < 15 kWh/m2/а
  • 85% по-малко отопление от стандартните къщи*
  • Няма необходимост от  активна отоплителна система
  • Перфектен климат в помещението
  • Най-добра циркулация на въздуха във всички помещения
  • Оптимизирани от топлотехническа гледна точка външни стени
  • Добра топлоизолация на облицовката на сградата,
  • U-стойност 0.10 – 0.15 W/(m2K)
  • Плътност на въздуха (данни на база тест за налягане)
  • Прозорци UW-стойност U ≤ 0.8 W/(m2K), изградени без термомостове





Ако при изграждането на къща изберете варианта нискоенергийна или пасивна къща,спестявате 85% от разхода на течно гориво и посредством това – 85% разход за енергия.
Комбинацията на масивното строителство и топлоизолационните композиционни системи при
нискоенергийните и пасивни къщи изпълнява следните критерии:

Предимстватана тези модерни строителни решения

Уют през лятото и през зимата


Нискоенергийните и пасивните къщи са най-добре топлоизолираните къщи  не само през зимата: докато през студените сезони стените се поддържат топли, през лятото същата топлоизолация служи като климатична инсталация. Външните стени са добре изолирани, не се пренагряват, помещенията остават приятно хладни. Без допълнителни помощни средства, без допълнителни разходи на ток, съответно енергийни разходи.


Приятният климат в помещението подобрява чувството за комфорт и качеството на живот в дома. Съществени критерии за уюта в помещението са идеалната стайна температура между 19 - 22°С и оптималната влажност на въздуха между 40 – 60%. От голямо значение са “топлите стени”: при по-висока температура на външната повърхност на стената  температурата
в стаята може да бъде все пак малко по-ниска и въпреки това човек да се чувства много добре навсякъде в помещението. Разликата в температурите на помещението и повърхнината на стената е от решаващо значение и не бива да превишава 3°С (в границите на 19 – 22°С).

Защо сглобяема?
Стремежът към по-бързо, по-евтино, по-екологично и по-качествено строителство на пасивни сгради по света е дал своя резултат във все по-голямото навлизане на дървени носещи конструкции и префабрицирани строителни елементи.
На родна земя, обаче, към префабрицираното пасивно строителство все още се гледа с недоверие.
Защо висок комфорт?
Основно качество на пасивната къща е комфортното обитаване. Температурата на ограждащите елементи на сградата е близка до температурата на въздуха в помещенията, което води до висок топлинен комфорт. Звуковият комфорт е резултат от по-добрите акустични качества на използваните ограждащи елементи в пасивната къща в сравнение с конвенционалната къща.
Защо високо качество?
Основното предимство на сглобяемото префабрицирано строителство е в предварителното производство на всички конструктивни и неносещи елементи на сградата в заводски условия. По този начин се предотвратяват грешки на строителната площадка. Предварителният процес на производство позволява висококачествена изработка на строителните елементи, което води до прецизно изпълнение на конструкцията и до по-високите естетически качества на сградата.
Защо ниска цена?
Средното оскъпяване на една пасивна сграда спрямо цената на сграда, отговаряща на европейските сградни норми е 10 ÷ 15%. Този процент се редуцира в случаите, в които пасивната сграда е префабрицирана. Себестойността на сградата в тези случаи може спокойно да достигне цени, близки до цената на традиционната сграда, която отговаря на сградните нормативи. При прецизно проектиране и разумно и контролирано строителство намаляването на себестойността на сградата без това да влоши качеството й става реалност.
Защо за 60 дни?
Сглобяемото префабрицирано строителство, както и липсата на бетонови елементи, които изискват мокър и неекологичен строителен процес, позволяват строителството на обекта да се осъществи реално за два месеца.
Защо устойчиво строителство?
В процеса на проектиране се прилагат методи и технологии за удовлетворяване на принципите на устойчиво строителство, които се характеризират в проектиране, строителство и експлоатация на сградите в хармония с природата.
Сглобяемото строителство дава минимален негативен отпечатък върху строителната площадка.
Дървото е екологосъобразен строителен материал, който е високо оценен от методиките на оценяване на устойчивостта на строителните материали. Поради тази причина дървото се използва както като конструкция, така и като неконструктивен елемент във вид на фасадни и покривни панели.
Предвидена е система за събиране на дъждовната вода и използването й за тоалетните казанчета и поливане на дворното пространство. В къщата има проектирана контролирана принудителна вентилация с възстановяване на енергията чрез топлообменник (рекуператор). Използвани са слънчеви колектори за битова гореща вода, енергоспестяващи електродомакински уреди и осветление.
Защо съвременен дизайн?
В представите на повечето хора сглобяемо дървено строителство не е синоним на качество и дизайн. Една от целите на проекта е да разбие негативната нагласа към този вид строителство.



Няма коментари: