Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

събота, 13 август 2011 г.

Как да изберем цветовете в интериора


Знаете ли, че има няколко цветови схеми по които можете елементарно да изберете цветовете при боядисване на помещението ? Методите освен всичко друго си имат и имена. Ето няколко лесни съвета за цветовите схеми и съчетание на цветовете:


Ахроматична
При ахроматична цветова схема се използват само неутрални цветове.Неутралните цветове се състои от бял, черен, сив, и понякога бежов или кафяв.

Едноцветен
При едноцветен цветови схеми използват един цвят. Цветовете, използвани в монохромната схема могат да бъдат с различна плътност и иинтензитет на един и същ цвят и могат да включват и неутрални цветове.
Аналогичен
Аналогичаната цветова схеми ползва 1 основен цвят и неговите вторични цветове. Основните цветове са червено, синьо или жълто. Вторичен цвят е този, който се създава при смесване на два основни цвята заедно. Вторичните цветове са зелено, лилаво и оранжево. Пример за това ще бъдецветовата схема, състояща се от жълт, жълт оранжев и жълт зелен.

Триада
Триада е цветова схема, където се  използват 3 цвята, които са на еднакво на еднаква позиция в колелото на цветовете. Това ще включва използванетона всички основни цвята или всички на вторични цветове.

Тетрада
Тетрада е цветова схема, при която се ползват 4 цвята, които са на еднакво разстояние с изключение на колелото на цветовете. Пример за това ще бъде червено, жълто-оранжево, синьо-пурпурно и зелено.

Допълнителна
Допълнителните цветови схеми използват 2 цвята, които са един срещу друг на колелото на цветовете. Това ще включва синьо и оранжево, червено и зелено, или жълто и лилаво.

Двойна Допълнителни
Двойна допълнителни цветови схеми използват аналогични цветове (виж по-горе), които са един срещу друг на колелото на цветовете. Това ще включва жълт, жълт оранжев и жълт зелен, както и лилаво, червено лилавои синьо-пурпурно.

Сплит Допълнителни
Сплит допълнителни цветови схеми използват цветове и цветовете от двете страни на комплемента. Пример за това ще бъде син, червен портокал, и жълт оранжев.

В случай, че имате нужда от професионалисти, обърнете се към нас.

Няма коментари: