Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

петък, 16 септември 2011 г.

Ръчната изработка на декоративно стъкло

Стъклото, в чистата си форма, е прозрачен, относително здрав, твърд, по същество инертен и биологически неактивен материал, който може да бъде оформен в много гладка непропусклива повърхност. Тези качества водят до множество употреби на стъклото. Стъклото обаче е крехко и се чупи на остри парчета. Тези свойства могат да се модифицират или дори да се променят напълно с добавянето на други съставки или чрез топлинна обработка.

Поради тези си качества стъклото намира изключително широко приложение в нашето ежедневие. То е много ценен материал в дизайна. Това се дължи на способността му да пречупва светлината и да създава танц от светлини и сенки. 

Когато говорим за интериорен дизайн, при който държим всичко да е съобразено с нашите естетически представи за красота е неминуемо използването на ръчната изработка на стъклото. Това ни дава възможност да реализираме нашите идеи - да съобразим формата и цветовете и да ги впишем в нашето пространство по нашия индивидуален начин, независимо дали става въпрос за малък аксесоар, витраж или стъклен панел.





Този процес започва с избора на автор. Първото и задъжително условие е да ви допада стила на дизайнера на стъкло. Това ви гарантира добрия краен резултат, тъй като всеки един стъклен елемент се изработва специално. И както при всяка ръчна изработка е важно да харесвате ръката на твореца, което включва техниките на зработка и съчетанието на материалите. Следва избора на тема. Тук е мястото да дадете свобода на вашето въображение, да споделите идеите с авотра и да обсъдите възможностите. Това е екипна работа, при която се обменят мнения и визии между вас, интериорния дизайнер и автора на стъкло. Добрaта комуникация гарантира и добрия краен резултат.


За повече информация за поръчки на дизайнерски аксесоари, витражи и др. стъклени елементи, моля свържете се с 3D SMART DESIGN



Няма коментари: