Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

сряда, 28 септември 2011 г.

Разликата между интериорния дизайнер и интериорния декоратор

Тази тема е посветена на разбирането на разликите между двете специалности. Често клиентите не правят разлика между интериорен дизайн и вътрешно обзавеждане, а те са както доста сходни, така и изискват различни умения и нива на образователна подготовка. Най-ранните издания на темамата за вътрешното обзавеждане се появяват през 19 век, така че това е сравнително нова професия. "Декорацията" е термин, актуален за 19-ти век, докато "дизайн" е отличителна черта на 21-ви век.



Въпреки, че интериорен дизайн и вътрешно обзавеждане се застъпват в голямата си част, те са отделни професии. Често определението, "интериорен дизайнер" и "Декоратор по вътрешните работи" се използват взаимозаменяемо. Това е подвеждащо за клиентите.
Има тънка червена линия, която определя разликите между тези две професии. Обучението на интериорни дизайнери набляга основно върху формирането на структурни елементи на една къща или апартамент. В някои случаи, интериорни дизайнери са завършили архитектура и работят също и като сертифицирани архитекти.

От друга страна, интериорни декоратори обикновено се стремят към не толкова напрегнат живот и навременни образователни степени. В действителност, много от интериорни декоратори могат да бъдат самоуки, и работят само с естествената си способност да съчетават цветове, тъкани и пространствени параметри. Някои интериорни декоратори просто избират обекти, за да ги подредят, докато един интериорен дизайнер трябва да знае как да проектира, създава, избера и организира и конфигурира всички елементи в пространството. На него са му необходими познания във всяка една област и етап от изграждане на пространството.

Няма коментари: