Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

петък, 9 септември 2011 г.

Как да спестите пари от пасивните системи за отопление и охлаждане на вашият дом


Пасивно отопление и охлаждане на дома означава възможност за отопление и охлаждане на дома, без движещи се части. Движещите се части, изискват електричество, което струва пари и натоварва околната среда. Вижте стъпките по-долу, за да се увеличи пасивно отопление и охлаждане на дома си, за да се спес патите пари и да бъде домът ви енергийно ефективен.

Проверете изолацията на вашия дом, за да се уверите, че е добре направена. Изолация държи хладен въздух в дома ви през лятото и топъл въздух в дома ви през зимата. Проверявайе изолацията на всеки няколко години, за да се уверите, че все още е на подходящите нива, тъй като тя се износва с течение на времето, което я прави по-малко ефективна.

Проверете вентилация на тавана ви. Вашият таван се нуждае от подходяща вентилация, за да си таван хладно през лятото.

Ако можете да си го позволят, подменете дограмата.

Използвайте тежки драперии, през зимата, за покриване на прозорците през нощта, за да се намали количеството на топлината, загубени през прозорците. През лятото, дръжте драперии си затворена, за да запази топлината, подвижен тента над прозорците и / или растителни широколистни дървета (дървета, които губят листата си през зимата), в близост до прозорците, за да блокират слънчевата топлина.

Увеличаване на топлинната маса в дома си. Thermal магазини за масовия температурата в дома ви, за да помогне за поддържане на текущата температура за по-дълги периоди от време, така че няма да има за отопление и охлаждане, както често. Плочки, камък, бетон, тухла, вода, и кирпич термалната маса. Можете да имате етаж камък, тухла камина, както и да използвате изхвърли бетон или керамика вътре в стените, за да увеличат термалната маса на Вашия дом. Дърво, стъкло и метал не са много по-термалната маса. От южната страна на дома си, обикновено получава най-много топлина от слънцето, се уверете, че да имат термална маса в това място.

Използвайте капандурите, които се отварят за отнемане на топлина от дома си през лятото. При охлаждане на дома си, уверете се, отворени прозорци през един от друг в дома си, за да пресече проветри и да получите най-хладен въздух.

Създаване на вестибюл в дома си между входни врати и жизнено пространство за намаляване на температурата люлки. Можете да добавите затворена веранда, която сте въвели, преди да влезе на вашия дом, за да запазите вътрешната температура по-стабилна.

Няма коментари: