Дизайн | 3d визуализации | изпълнение на проектите

Моята снимка
София, София, Bulgaria
3d Smart design е креативно студио фокусирано върху развитието на концептуалния дизайн, фотореалистичната 3d визуализация и цялостното изпълнение на проектите. Нашият екип от професионалисти работи в посока изграждане на дизайн съобразен с вашите изисквания и потребности. Цялостната концепция е насочена към максимално улеснение на клиента. Нашите услуги са предназначение за клиенти, които ценят своето време и държат на качественото и детайлно изпълнение.

понеделник, 24 октомври 2011 г.

ICF системи за изграждане на ниско енергиини къщи


ICF системи за ниско енергийно строителство
Какво е ICF?
Първо, ICF (Insulated Concrete Formsв превод означава Изолационни Кофражни Форми. По принцип, това са форми, които се сглобяват на мястото на строежа и се изпозват за изграждане на външните стени на жилища или сгради. Те представляват постоянен кофраж, в който се излива бетона. За сравнение в трдиционните форми на строителството се ползват метални платна.

сряда, 28 септември 2011 г.

Блогът за дизайн: Носталгия по миналото или иновационни технологии

Блогът за дизайн: Носталгия по миналото или иновационни технологии: Говорейки за декоративните мазилки и бои винаги опираме да този въпрос. Colorificio San marco е група от заводи утвърдили се като лидер в Ит...

Разликата между интериорния дизайнер и интериорния декоратор

Тази тема е посветена на разбирането на разликите между двете специалности. Често клиентите не правят разлика между интериорен дизайн и вътрешно обзавеждане, а те са както доста сходни, така и изискват различни умения и нива на образователна подготовка. Най-ранните издания на темамата за вътрешното обзавеждане се появяват през 19 век, така че това е сравнително нова професия. "Декорацията" е термин, актуален за 19-ти век, докато "дизайн" е отличителна черта на 21-ви век.

неделя, 18 септември 2011 г.

Кратка история на интериорния дизайн

Заслугите за създаването на интериорния дизайн е най-често се дават на древните египтяни, които украсявали своите колиби от кал с прости мебели, застилали подовете си с животински кожи или текстил, украсявали стените си със стенописи, скулптури, и рисували вази. Красива златни накити, намерени в египетски гробници (като тази на Тутанкамон) разкри важността на по-богата украса за богатите и мощни египтяните.

Римски и гръцки цивилизации, изграждат стила си върху египетското изкуство за вътрешно обзавеждане и декориране. И двете култури отпразнува граждански гордост чрез развитие на купол покрив обществени сгради. В дома на гръците присъстват мебели от дърво, слонова кост и сребърни орнаменти. Римляните поставят специален акцент върху съчетаването красотата и комфорта, а интериора на дома отразява тяхното богатство и социален статус. Римските  мебели, са изработени от камък, дърво или бронз.Основни елементи в декорирането са възглавници и гоблени. Както римляни и гърци са използвани вази, мозаечни подове, стенописи или фрески за разкрасяване на интериорни пространства.

петък, 16 септември 2011 г.

Ръчната изработка на декоративно стъкло

Стъклото, в чистата си форма, е прозрачен, относително здрав, твърд, по същество инертен и биологически неактивен материал, който може да бъде оформен в много гладка непропусклива повърхност. Тези качества водят до множество употреби на стъклото. Стъклото обаче е крехко и се чупи на остри парчета. Тези свойства могат да се модифицират или дори да се променят напълно с добавянето на други съставки или чрез топлинна обработка.

Поради тези си качества стъклото намира изключително широко приложение в нашето ежедневие. То е много ценен материал в дизайна. Това се дължи на способността му да пречупва светлината и да създава танц от светлини и сенки. 

Когато говорим за интериорен дизайн, при който държим всичко да е съобразено с нашите естетически представи за красота е неминуемо използването на ръчната изработка на стъклото. Това ни дава възможност да реализираме нашите идеи - да съобразим формата и цветовете и да ги впишем в нашето пространство по нашия индивидуален начин, независимо дали става въпрос за малък аксесоар, витраж или стъклен панел.

четвъртък, 15 септември 2011 г.

Семпъл дизайн в бяло

Един елегантен интериор създаден с изключително усещане за баланс и хармония. Студенината на ледено белите стени се разчупва с топлото зебрано, което освен със специфичния си цвят се отличава и с натрапчива структура. Тези материали са свързани със сив дъб, който е ползван за пода. Резултатът е светла и много уютна атмосфера.

Естествено това е само крайния ефект, който е резултат на много задълбочен анализ. За постигането на този интериор на първо място са поставени навиците и привичките на семейството. Не на последно място са и конкретните взаимоотношения.  Въз основа на тези факти са надградени разпределението на пространството, както материалите и текстурите. Дизайнът категорично служи на функционалността на дома, което всъщност е и неговата основна роля.




сряда, 14 септември 2011 г.

Иновативните материали в съвременния дизайн


Litracon ™ е комбинация от оптични влакна и фин бетон. Тя може да се произвежда както под формата на сглобяеми така и като изграждащи блокове и панели. Поради малкия размер на влакната, те се сливат с бетота на стават част от този композитен материал. По този начин, резултатът е два материала - стъкло в бетон - смесени в един, Получава се концептуално нов материал, който е хомогенен във вътрешната си структура и по основните си повърхности, но и носи свойствата на своите компоненти. От една страна той се отличава с изключителна здравина, а от друга с типичната за стъклото прозрачност.

Стъклени влакна прокарват светлина от точки между двете страни на блоковете. Ефектите са невероятни - тъмната страна на блоковете подсилва дълбочината на сенките, докато цветът на светлината остава непроменен. А от към светлата страна се прокрадват тънки светлинки.



вторник, 13 септември 2011 г.

Саморазливните подове - писък в интериора

Съществува голямо разнообразие от различни видове подови покрития: паркет, ламинат, масивно дърво, плочки, корков материал, линолеум, килим. Този списък може да се продължава още, като голяма част от споменатите продукти са модулни и изискват свързване на отделните елементи и оформяне. В настоящата статия, обаче, ще стане дума за саморазливните подови замазки, които разчитат на различна технология на полагане.

Съвременният саморазливен под може да се характеризира като монолитно покритие, създадено от вискозни материали. Днес на пазара се предлагат множество състави, различаващи се според областта на приложение, дебелината, устойчивостта на износване и други технически и технологични свойства. Самоизравняващите се състави са две основни групи – полимерни (на органична основа) и минерални (с неорганични връзки). Сред отличителните качества на полимерните разливни подове са бързо втвърдяване, дълговечност и устойчивост на износване. Именно затова тези материали са особено подходящи за помещения с голямо механично натоварване на пода, например административни и търговски сгради, спортни зали, както и промишлени помещения. Не по-малко важно е и друго тяхно свойство – устойчивост на химически въздействия. В зависимост от химическия си състав, се различават метилакрилатни, епоксидни, цементно-акрилни (приготвят се от сух строителен материал и т.нар. „течен компонент”) и полиуретанови подови покрития. 

Първите три вида имат по-голяма популярност и приложение в промишленото строителство и често се оказват най-практичното за тях решение. Що се касае до жилищни помещения, то идеален е четвъртия вариант, а именно – полиуретановото подово покритие. Първо, този материал е безопасен за здравето, второ, той е траен и устойчив и трето - лек. Затова подови покрития от него имат по-висока естетическа стойност и индивидуален облик от останалите видове саморазливни.

Саморазливните замазки се използват там, където се предявяват големи изисквания към готовия под. Такова могат да бъдат висока химическа устойчивост, устойчивост към износване (в това число и повишена влажност), необходимост от обезпечение на антистатична защита или други специални санитарно-хигиенични изисквания. На първо място, естествено, това са производствените помещения и офиси с висока експлоатационна натовареност, администратични сгради, телевизионни студиа, спортни съоръжения и други. В жилищните помещения това са кухни, бани, коридори, остъклени лоджии. 

Тема за необходимостта от интериорен дизайн

Въпреки голямата популярност на услугата интериорен дизайн през последните години все още има неяснота около нейната полза. Тази неяснота е резултат от различното разбиране на различните фирми за същноста на интериорния дизайн. Професията интериорен дизайнер е сравнително нова за България, поради което всяка фирма има почти коренно различно ноу-хау за тази услуга. Като всяко ново начало е необходимо време нещата да се уравносят и да се изчисти разбирането за услугата. Това е така, защото в резултат на бума на пазара за недвижими имоти все повече фирми започнаха да предлагат интериорни решения. Тази услуга е в портфолиото на мебелни фирми, рекламни агенции, агенции за недвижими имоти, архитекти, уеб дизайн компании и др. В това няма нищо лошо всеки може да търси свободно клиенти. Проблемът, е че повечето фирми не са подготвени и не са наясно със сложноста на услугата интериорнен дизайн, поради което предлагат некачествена и много повърхностна услуга. А това води до подценяване и недоворие към целия бранш. В този бизнес няма законово определени правила и норми, които да контролират качеството на услугата и да защитават интересите на клиентите. За съжаление няма и браншова организация, която да следи развитието на бранша, поради което всичко зависи от отговорноста и професионализма на фирмите и желанието им да си свършат качествено работата.

Целта на тази статия е да изброим и обясним 10-те основни причини, поради които използваме услугата интериорен дизайн. Ще се опитаме да дадем повече яснота за същността и целта на интериорния дизайн според нас, екипа на студио за интериорен дизайн 3D SMART DESIGN


петък, 9 септември 2011 г.

Как да намерим oфис площ в дома си


Много от домовете не разполагат с допълнителна стая, посветена на домашния офис. Ето някои опции за пространства, които могат да бъдат използвани като домашни офиси.

Компютърни шкафове
Компютърният шкаф заема минимално пространство, когато е затворен, но въпреки това може да бъде много функционален офис вкъщи, когато се отвори. Помислете за някакъв интересен  стол, вместо на традиционния офис стол, който може да се използва хем като стол за бюро, хем като интериорен акцент когато не се използва. Когато сте готови с работа, всичко, което трябва да направите, е да затворите вашия шкаф, така както  ще затвори вашия офис.

Килер
Можете да позиционирате вашия домашен офис в килера. Ако имате килер със стандартна дълбочина, използвайте същите съвети като в горната точка.

Закуска или обяд
Помислете за работа на вашата  маса за закуска или обяд. Можете да отделите малък кухненски шкаф, където да съхранявате цялата си документация, както и принтер и друга офис техника. Масата, която ще използвате ще ви е доста удобна, тъй като можете да се разположите на широко. Естествено, неудобството  е, че след работа всичко трябва да бъде върнато в шкафчето.

От друга страна пък ще имате възможност да използвате трапезните столове вместо офис сол.

Ако имате пък отделни стай за закуска и обяд, спокойно можете да обмислите варианта да преобразувате едната в офис помещение.

Скрит в ъгъла
Ако имате домашен офис в ъгъла на една стая, можете да го скрие със сгъваем екран, когато не се използва. Това ще работи добре в хола или в мазето.

Под стълбите
Ако имате стълбище, може да има неизползвано място под стълбите, което е скрито зад стена. Друг вариант е да поръчате  шкафове, съобразени с вашите изисквания по отношение на място и функционалност. Може да използвате това пространство, за да създадете офис или поне за съхранение на офис консумативи и оборудване.

Допълнителна постройка
Можете да добавите малка сграда или навес в задния двор на дома си, да се използва като домашен офис. Това е в случай, че живеете в къща с двор. Ако ли пък не мазето или тавана със зимнината винаги може да бъде преработено в офис :)

Как да направим Още Green House


За да се направи една по-зелена къща, трябва да се фокусира върху 4 основни елемента - къщата-ниска поддръжка, по-енергийно ефективни, по-здрави и имат малко отпадъци.

Ниска поддържаща
Направете екстериора на къщата си, зидария, вместо на даден продукт, които ще изискват боядисване или редовни налягане пране, за да бъде по-ниска поддръжка. Използвайте подови настилки, че не се нуждае от пребоядисване, такива като линолеум, плочки или бетон. Използвайте метална или алтернативен винил фехтовка, вместо от дърво фехтовка може да се наложи да се сменят на всеки 10 години. Използвайте гумени мулч, вместо на природен мулч. Каучук мулч струва малко по-отпред, но тя трае вечно и е направен от стари гуми, които иначе биха били в депо. Да платят малко по-отпред, за един качествен продукт, който не изисква толкова много поддръжка може да ви спести пари в дългосрочен план и ще ви помогне в по-зелена дом.

По-енергийно ефективни
Изберете елементите за вашия дом, които са по-енергийно ефективни и използването на устойчиви материали, които изискват по-малко ресурси, за да има един по-зелен дом. Можете да получите двойно paned прозорци, добавете по-голяма изолация за вашия дом, използвайте ниски тела поток вода, растителни дървета за сянка вашия дом и да го охладител, инсталирайте оберлихт тръби, за да запали дома си с естествена светлина, вместо използването на електроенергията, използвайте вентилатори намали необходимостта за климатик, захранване на вашия дом с енергия от възобновяеми източници като слънчеви панели или с помощта на зелен енергиен доставчик, използвайте Energy Star или други енергийно ефективни уреди, използват флуоресцентни или LED светлини вместо стандартните лампи с нажежаема жичка, използвайте настилка от бамбук или от корк, че е повече възобновяеми от нова твърда настилка, както и система за капково спринклерна, че е по-ефективно, отколкото стандартна система за напояване.

При изграждане или реконструкция на дома, има много неща, за да разгледа. Каменни плотове бъдат изпратени по целия път от Азия, като по този начин, с помощта на много изкопаеми горива, или са направени с местните ресурси? Има ли вашата вода за напояване, идват от кранчето или е събрана дъждовна вода? Използвате ли най-миене на товарене или миене на зареждане отпред, която използва по-малко вода и електричество? Наистина ли имате нужда от голям дом, който изисква много енергия за отопление и охлаждане или по-малък дом ще ви направи също толкова щастлив?

Здраве
Използвайте органични бельо, органичен матрак, органични легла, химически безплатно черги, органични доставки за почистване, и без VOC (летливи органични съединения) боя в дома си, за да направи по-зелен. Използвайте подложка врата, за да запази някои от мръсотията на вашия дом, което ще изисква по-рядко почистване. Отворете прозорците, за да нека свеж въздух вътре, тъй като повечето домове имат по-високо замърсяване на въздуха вътре, отколкото на външния въздух от повечето градове. Добавяне на саксийни растения към вътрешността на вашия дом, за да помогне за почистване на въздуха.

Малко отпадъците
Зелен дом има малко отпадъци и рециклира колкото е възможно повече. Повторна употреба на материали вече сте, рециклиране на материали, които вече не искате, и покупка на рециклирани материали възможно най-много. Refinish кухненски шкафове вместо да купуват нови. Ако се купуват нови, дари на старите, вместо да ги изхвърлите. Използвайте регенерирани дървен материал, вместо на нови. Използвайте спасен архитектурни елементи, за да добавите характер във вашия дом. Vintage и антични аксесоари добавят топлина и индивидуалността на дома.

Как да спестите пари от пасивните системи за отопление и охлаждане на вашият дом


Пасивно отопление и охлаждане на дома означава възможност за отопление и охлаждане на дома, без движещи се части. Движещите се части, изискват електричество, което струва пари и натоварва околната среда. Вижте стъпките по-долу, за да се увеличи пасивно отопление и охлаждане на дома си, за да се спес патите пари и да бъде домът ви енергийно ефективен.

Проверете изолацията на вашия дом, за да се уверите, че е добре направена. Изолация държи хладен въздух в дома ви през лятото и топъл въздух в дома ви през зимата. Проверявайе изолацията на всеки няколко години, за да се уверите, че все още е на подходящите нива, тъй като тя се износва с течение на времето, което я прави по-малко ефективна.

Проверете вентилация на тавана ви. Вашият таван се нуждае от подходяща вентилация, за да си таван хладно през лятото.

Ако можете да си го позволят, подменете дограмата.

Използвайте тежки драперии, през зимата, за покриване на прозорците през нощта, за да се намали количеството на топлината, загубени през прозорците. През лятото, дръжте драперии си затворена, за да запази топлината, подвижен тента над прозорците и / или растителни широколистни дървета (дървета, които губят листата си през зимата), в близост до прозорците, за да блокират слънчевата топлина.

Увеличаване на топлинната маса в дома си. Thermal магазини за масовия температурата в дома ви, за да помогне за поддържане на текущата температура за по-дълги периоди от време, така че няма да има за отопление и охлаждане, както често. Плочки, камък, бетон, тухла, вода, и кирпич термалната маса. Можете да имате етаж камък, тухла камина, както и да използвате изхвърли бетон или керамика вътре в стените, за да увеличат термалната маса на Вашия дом. Дърво, стъкло и метал не са много по-термалната маса. От южната страна на дома си, обикновено получава най-много топлина от слънцето, се уверете, че да имат термална маса в това място.

Използвайте капандурите, които се отварят за отнемане на топлина от дома си през лятото. При охлаждане на дома си, уверете се, отворени прозорци през един от друг в дома си, за да пресече проветри и да получите най-хладен въздух.

Създаване на вестибюл в дома си между входни врати и жизнено пространство за намаляване на температурата люлки. Можете да добавите затворена веранда, която сте въвели, преди да влезе на вашия дом, за да запазите вътрешната температура по-стабилна.

събота, 13 август 2011 г.

Най-грубите грешки в дизайна и декорирането


5-те груби грешки при декорирането
Няма писанни правила по отношение на декорирането. Всички ние сме различни и имаме различни представи за естетика и красота. Има, обаче, стандарти за награждане, с които повечето хора са съгласни. Вижте списъка по-долу за най-честите срещаните грешки, които излизат срещу общия де стандарти.


Грешка в дизайна No 1 - елементарно
Не трябва да има място за всичко в дома ви, а всичко трябва да бъде на неговото място. 
Елементарно може да направи дори най-добре проектирани жилища изглежда зле. Задача може да добавите на стрес, тежест, и тревожност в живота си, за да се отървете от него. Минете през вашия декор, най-малко веднъж годишно, за да очисти и отстрани елементи, които вече не е любов. Вместо на няколко по-малки елементи, използвайте един по-голям елемент на декора. Децата имат много неща, така че се опитват да ги държи в ред. Опитайте се да се покаже чл деца в по-организирана и изискан начин.

Грешка в дизайна No 2 - без цвят
Повечето нови жилища са оцветени в бежово, сметана или слонова кост и използват бялото като цветовата схема. Това се прави поради две основни причини: с цел интериора да се хареса на  възможно най-много хора и тъй като е най-лесно и евтино. За другите интериори е нужно малко повече въображение и може би познания. Боята или декоративната мазилка придават завършеност и плънтост на помещението. Интериорът оживява с цветовете. Ако все пак се страхувате от цветовете, то използвайте по-тъмен бежово. Не забравяйте и да оцветите и тавана.

Грешка в дизайна No 3 - Защитната пластмасовата обвивка
Мебелите и аксесоартеи често се доставят в защитна пластмасовата обвивка или стреч фолио, което ги предпазва по време на транспортирането от замърсяване и повреди. Пластмасовата обвивка трябва да бъде отстранени веднага след като получите вашата сотка. Изхвърлете фолиото от вашия лампиони, трапезни столове столове, диван или всеки друг елемент. Ако се атрахувате от това децата ви да не нацапат мебелите решението е много просто: Подберете подходящия цвят и материя!

Грешка в дизайна No 4 - Евтини изкуствени цветя и растения
Просто си признайте, че дъжите изкуствените цветя, защото не изискват особени грижи. И освен всичко друго, ги почиствате много рядко, особено тези на върха на вашите кухненски шкафове. Изхвърлете всички изкуствени цветя, пластмасови бръшляни и сухи цветя. По-добре оставете кухненските шкафове само с осветление - голи и без декор, вместо да ги задръствате с неприятни пласмасови цветя. Не само, че е неестетично, но и е абсолютно забранено, ако се вслушваме във философията на фенг шуи.

Разкрийте своята идентичност

Грешка в дизайна No 5 - декорация с елементи за запълване на пространство
Вашият дом трябва да бъде отражение на вашия стил, а не изложбена зала или магазин за актуални аксесоари надолу по улицата. Украсете дома си със собствените си лични богатства, а не общи елементи, които просто са били с правилния размер и цвят. Аксесоарите изразяват вашата идентичност, минало и стил. Аранжирайте дома си с предмети от пътуванията си, вещи, които са ви заинтригуали във времето и носят сантиментална стойност за вас самите. Покажете индивидуалността на вашето място, вместо да го запълвате с шир потреба, която най-вероятно ще откриете при вашите съседи.

Безплатно да префасонираме дома си

Бихте ли искали да обновите дома си за безплатно? Следвайте стъпките по-долу, за да украсите дома си, без излишни разходи за интериорен дизайнер, интериорен декоратор, или професионален организатор.


Вземете всичко от стаята си, с изключение на големи мебели и килими. Отстранете всички произведения на изкуството, аксесоари, книги, лампи и малки мебели. Почистете стаята си от всичко.

Помислете за смяна на разположението на големите мебели в стаята си. Могат ли те да бъдат преместени в друга част на стаята, за да направят стаята по-функционална и естетически приятна? Притежавате ли друга голяма част от обзавеждането, която може да  изглежда по-добре в тази стая, или голяма част от обзавеждането в тази стая трябва да бъдат преместени в друга стая? Не се страхувайте да експериментирате в областта на обработката на вашите мебели или да опитате нещо нетрадиционно, като поставянето на вашия диван по диагонал. Постарайте се да не претрупвате малка стая с прекалено много и големи мебели.

След като намерите място на големите мебели, можете да стартирате с подредбата на средните по големина парчета. Те включват големи произведения, малки мебели като масички и др. помощни както и големи лампи и лампиони. Помислете как да ги преподредите така, че да е максимално функционално използването им. Има ли нещо, което би подхождало повече в друга стая или нещо от друго помещение, което да е по удачно в тази стая? Вашата стая не е единица за съхранение, така че не трябва да сложите всичко, което притежавате в тази зала, само защото имате празно пространство. Не затрупвайте стаята с ненужни неща. Не забравяйте, че целта е едно балансирано и уютно пространст

След като сте организирали средни те по големина предмети идват под ред аксесоарите и другите малки декоративни елементи. Разгледайте списания, каталози, както и онлайн за аранжировка на помещения. Не се страхувайте да взаимствате идеите, които ви харесват. Обърнете внимание на количеството на използваните аксесоари и как са подредени те. Не забравяйте, че не всяка повърхност трябва да бъде запълнена. Отново, помислете за преместване на елементи от тази стая в друга стая и от друга стая в тази стая. Най-важното - не се украсявайте с елементи, които не служте на целите ви или  не обичате (не забравяйте, че понякога по-малко е повече, когато се стигне до аксесоарите). Ако имате колекция, колекция, групирани заедно, не се разпространява из дома си. Имайте пред вид, че можете да преподреждате аксесоарите си и не е задъ.лжително всички те да са на едно място.


Можете да заменяте неизползвани мебели и декоративни елементи с вашето семейство и приятели, за да получите нов облик на дома ви безплатно. Помислете за продажба на предмети, които не използвате, за да се сдобиете с пари за закупуване на нови декоративни елементи за вашата стая.

Как да изберем цветовете в интериора


Знаете ли, че има няколко цветови схеми по които можете елементарно да изберете цветовете при боядисване на помещението ? Методите освен всичко друго си имат и имена. Ето няколко лесни съвета за цветовите схеми и съчетание на цветовете:


Ахроматична
При ахроматична цветова схема се използват само неутрални цветове.Неутралните цветове се състои от бял, черен, сив, и понякога бежов или кафяв.

Едноцветен
При едноцветен цветови схеми използват един цвят. Цветовете, използвани в монохромната схема могат да бъдат с различна плътност и иинтензитет на един и същ цвят и могат да включват и неутрални цветове.

Новостите в интериора


вторник, 9 август 2011 г.

Нискоенергийни къщи


Пасивна къща
Пасивните къщи са сгради, при които се постига комфортна температура  както през зимата, така и през лятото, без използването на активна система за отопление или охлаждане. Те предлагат по-голям жизнен комфорт при необходимост от отопление по-малко от 15 kWh/m2
/a нетна повърхност на етажна плоча за година.


  • Предпоставки:
  • Потребност от отопляване < 15 kWh/m2/а
  • 85% по-малко отопление от стандартните къщи*
  • Няма необходимост от  активна отоплителна система
  • Перфектен климат в помещението
  • Най-добра циркулация на въздуха във всички помещения
  • Оптимизирани от топлотехническа гледна точка външни стени
  • Добра топлоизолация на облицовката на сградата,
  • U-стойност 0.10 – 0.15 W/(m2K)
  • Плътност на въздуха (данни на база тест за налягане)
  • Прозорци UW-стойност U ≤ 0.8 W/(m2K), изградени без термомостове


вторник, 2 август 2011 г.

Как ни въздействат цветовете

Много учени – математици, физици, философи и хора на изкуството – са писали по темата за цветовете. Феноменът "цвят" е физическо явление, което влияе върху физиологията и психологията на индивидите. 
Основни цветове са червеният, зеленият и синият. От тях се получават всички останали. Това се изобразява с класическия триъгълник на цветовете В ъглите му са разположени основните цветове, а между тях – производните – оранжев, виолетов и зелен. Ако се подредят триъгълниците с основни и производни цветове в логична последователност, се получава шестоъгълната звезда на цветовете Следващата стъпка е да се запълнят пространствата между шестте цветни триъгълника и да се оцветят с по два производни цвята, получени от смесването на цветовете в два съседни триъгълника. Така се изгражда шестоъгълник, който съдържа 18 цвята.
Това подреждане улеснява употребата на различни групи цветове, с цел получаване на хармонични или контрастни съчетания – например: светло-тъмно или студено-топло.






вторник, 26 юли 2011 г.

3d Smart design: Брандиране и маркетинг

3d Smart design: Брандиране и маркетинг: "Марка или бранд (на английски : brand ) е термин в маркетинга, който описва компания, продукт, продуктова линия или услуга. Марката се ..."

Брандиране и маркетинг

Марка или бранд (на английскиbrand) е термин в маркетинга, който описва компания, продукт, продуктова линия или услуга. Марката се среща под различни форми, включително име, символ, комбинация на цветове или слоган. Защитената от закона марка се нарича търговска марка.


От основно значение е процеса на позициониране на марката както и постигането на диференциация на пазара. Без марката, потребителите едва ли биха направили разлика между конкурентни продукти. Производителите (или доставчиците на услуги) се конкурират основно с намаляване на цените. Брандингът и им дава допълнителна възможност да се конкурират и въз основа на други характеристики на продукта, освен цената. Ако потребител възприема, за себе си, марката като допълнителна стойност, той би бил готов да плати за нея, вместо за за нейните конкуренти. Тази разлика в цената може да достигне десетки проценти, и се нарича "първокласна марка."



четвъртък, 14 юли 2011 г.

Какво е ICF система за строителство

Все повече се говори за пасивни и нискоенергийни къщи, за поддържането им е необходимо минимално количество енергия, което води до значително спестяване на средства. При постоянния ръст на електроенергията това звучи все по-примамливо, в бъдеще – реалност.


Ние предлагаме най-новите технологии във всеки един от етапите на строителството и обзавежднето на Вашият дом.
• Материалите, съставящи сградната обвивка са с голяма устойчивост и дълготрайност;
• Не се налагат ремонти и преустройства причинени от кондензиране на влага и появата на плесени;
• Бързо строителство, без това да засяга качеството на изпълнението;
• Висока безопасност – пожароустойчивост, земетръсоустойчивост;
• Енерго спестяващи уреди и осветление;
• Оптимизиране на пространството.



Фирмата проектира, произвежда и разпространява патентованата си Изолираща Система за формоване на бетон (Insulated Concrete Forms - ICF).
Системата Quad-lock е замислена и разработена за намаляване на разходите и повишаване на гъвкавостта при изграждане на бетонни стени. За подобрение на техническите параметри на търговски, обществени и жилищни сгради, както и на подземни съоръжения, основи, звукоизолационни стени, пожарозащитни и оградни стени.
Сложни подови конфигурации, разнообразни ъгли, високи или ниски стени, прозорци и врати, арки и дори пространства оформени в окръжности могат да бъдат реализирани с Quad-lock.


Производството и методите на конструиране се наблюдават строго, за да се осигурява добре проектиран и качествен продукт при най-ниски разходи за потребителя.


При спазване на всички технологични процеси и присъствието на наш представител Вие получавате доживотна гаранция за строежа.


четвъртък, 7 юли 2011 г.

3d Smart design: Как работи нашият екип

3d Smart design: Как работи нашият екип: "Предлагани услуги - вътрешен дизайн, ремонт и обзавеждане За да е по-лесно за нашите клиенти, ние се опитахме да обхванем всичко което е свъ..."

Как работи нашият екип

Предлагани услуги - вътрешен дизайн, ремонт и обзавеждане

За да е по-лесно за нашите клиенти, ние се опитахме да обхванем всичко което е свързано с един интериорен дизайн до неговото осъществяване. Започвайки с проекта, изработката на работен проект, авторски надзор, ремонтно довършителните работи, изработката на мебели, консултациите и доставката на материали.
Разбира се Вие може да имате свой майстори, доставчици или мебелни фирми с който работите. В такъв случай ние с готовност ще работим с тях. С предаването на работния проект Вие ще имате всички необходими чертежи за да може да получите оферти и от други места за мебелите и ремонтните дейности. В случай, че сте поискали от нас и авторски надзор, то ние ще си сътрудничим с хората, който сте избрали за подизпълнители.
Услугата интериорен дизайн на кратко може да се опише в следните точки:

·         Изготвяне на идеен проект

·         Изготвяне на работен проект

·         Авторски надзор

Идеен проект може да бъде поръчан отделно, но за да получите възможно най – близък резултат до проекта, ние Ви препоръчваме да използвате целия ни пакет от услуги. Ако си поръчате само идеен проект, ние няма как да гарантираме какво ще се случи в крайна сметка с Вашия проект. За да затворим пакета от услуги и да Ви предложим напълно цялостно решение ние може да Ви предложим следните допълнителни услуги:

·      Ремонт и довършителни работи

·         Консултации при избор на бои и настилки

·         Консултации при избор на електроуреди

·         Проектиране на мебели

събота, 9 април 2011 г.

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Как да определим бюджета си

Когато отидете в туристическа агенция за да резервирате почивка има две неща, които представителят трябва да знае за вас. На първо място, коя част на света искате да посетите? На второ - какъв е вашият бюджет? Вие може да сте влюбен в идеята да се разходите през януари до Френска Полинезия, но с ограничения си бюджет, оферта не е реалистична. Но ако вашият туроператор знае каква точно дестинация си представяте и колко точно сте определили той ще има въможност да ви предложи най-добрия вариант.


Защо тогава, хората се притесняват да бъдат искрени със своя интериорен дизайнер? Понякога си мисля, че се получава нещо като игра на покер. "Ако се издам, че съм с ограничени средства, сигурно дизайнерът няма да се отнесе с необходимото внимание". А следващото предположение е още по-страшно: "Ако знае колко съм заделил, сигурно ще гледа да ми похарчи и последната стотинка". 

неделя, 20 февруари 2011 г.

Основни положения за използване на цветовете в интериора





Първични цветове: Това са основните цветове, от смесването на които се образуват всички останали. Те са червено, зелено и синьо. Познати са също като RGB. 

Вторични цветове: Цветове, създадени чрез смесване на два или три основни цвята, се наричат вторични. Например, червено и жълто дава оранжево, или зелено и червено и синьо, създават виолетовото.

Висши цветове: За напарвата висшите цветове е необходимо да се смесят равни части от първични и вторични цветове - червено / оранжево, жълто / оранжево, жълто / зелено, синьо / зелено, синьо / виолето червено / виолетово.

Нюансите и тоновете се получават, когато към определения цвят е добавено черно, бяло или сиво.

Стойност: Стойностите измерват теглото или силата на цвета. Например: розовото е бледа стойност на червено.

Истинските неутрални: това са чисто черено, чисто бяло и чисто сиво или цветове, създадени чрез смесването на черно и бяло.

Приемни неутрални: това са други сиви, кафяви, бежови, кремове, почти бели и подобни цветове, които се приемат за неутрални.

Сложни цветове: всички топли цветове (червено / лилаво, червено, червено / оранжево, оранжево, жълто / оранжево, жълто) Силните и топли цветове могат да направят една стая да изглежда уютна и интимна, но трябва да се внимава, тъй като рискувате в малката стая ефекта да е прекалено прекалено силен и да предизвика клаустрофобия. Това им свойство може успешно да се използва за създаването на различни ефекти в помещението.

Отнети цветове: Всички студени цветове (зелено, синьо / зелено, синьо, синьо / виолетово). Бледите версии на тези цветове са особено полезни за създаване на илюзия за пространство. По-ярките им версии имат свойството да охлаждат прекалено горещата схема на помещението. Трябва да се внимава със светлите студени цветове в интериора, тъй като те могат да направят една стая изглежда по-малка.
Релеф: Структурата на мазилките може да промени визията на цветовете в помещението. Това е така зщото всяка повърхност абсорбира и отразява светлината по различен начин. Например, сатенът отразява светлината, докато кадифето я поглъща. Трябва да се знае,че по-глаките материали създават илюзия за по светъл цвят и обратно. Когато текстурата е още по-груба освен гореспоменатите ефекти, тя хвърля допълнителна сянка върху стената и изглежда още по-тъмна .

събота, 12 февруари 2011 г.

3d визуализация

След удобрението  на идейния проект клиентът е добре да поиска 3д визуализация. Естествено този етап може да бъде пропуснат. В тази публикация ще обясня, защо е необходимо да се възползваме от услугата.
Напредването на технологиите в последните години създаде изключителната възможност за изчисляване на 2д проектите под формата на триизмерна компютърна графика. Визуализацията представлява симулация на екстериора или интериора. Тя дава възможност да видите и усетите пространството. По този начин на вас ще ви бъдат спестени много проби и грешки, както в цветовете, така и по отношение на материалите. Както стана ясно по принцип интериорния дизайн е интерактивен процес. До един определен етап това позволява да се играе в комбинации и съчетания. Тук е мястото да отбележа колко многобрйни са те. Пазарът предлага подви настилки, камъни, паркети, ламинати, татети, бои и декоративни мазилки, олицовъчни пана и какво ли още не. Тук говоря за основните параметри и изобщо не споменавам мебелите. Именно 3д визуализацията позволява да изберете ваша правилна визия. Вие ще кажете: "Ок, нали за това е дизайнерът. Той ще ме насочи в правилната посока." Това е абсолютно вярно. На база на своя опит дизайнерът е този, който познава както предлаганите елементи, така възможните конфигурации от тях. Това обаче съвсвм не означава, че вие ще можете достатъчно добре да си ги представите по начина, по който той го вижда. От друга страна, чрез визуализацията именно вашата креативност ще намери израз. Корнизи, окачен таван или и двете, играта със светлината - посредством визуализатора вие ставате създател на своето собсвено пространство.

Колко често ви се е случвало дори само при едно обиконовено освежаване да не сте доволни от резултата. Ако бюжета го позволява, инвестирате още, за да постигнете търсения ефект, а в останалите случаи просто правите компромис (патетично). Помислете си само, че това вече не е необходимо. Виждате предварително идеите си и смело, без всякакви съмнения преминавате към следващия етап.



Фоторелистична визуализация на рози



3d визуализация на спалня










 

четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Oформяне на идеен проект

Много често клиенти ми задават въпроса за необходимостта от услугата "Интериорен дизайн". И това е напълно оправдано, тъй като в повечето случай те изобщо и не предполагат какво представлява тя. В повечето случай нагласата им е,че проектът е свързан с разход на някакви средства за някой друг чертеж. Но това изобщо не е така. Интериорният дизайн е един дълъг процес. Той стартира от някаква идея, цвят, снимка в списание, определена техника на мазилка или фладер на паркет. Всеки от нас си представя детайли - малко от тук и малко от там, но не винаги съчетаването води до успех. Всъшност постигането на баланс от материали и цветове е трудна задача за естетът-непрофесионалист. Това е работа на професионалистите. Стиловото определяне, пространствено разпределение на обемите, поетапното наслояване на цветове, материали и осветление. .

Интериорният дизайн е систематичен и методологичен процес, подчинен на творческиата идея, която изпълнява естетичните представи на клиента за създаването на вътрешно пространство, съобразено с конкретния начин на живот. За изпълнението на всички тези не малко задачи са необходими познания и много опит.

И така, какво можете да очаквате на първата среща? Вашият дизайнер трябва, докато говори с вас да огледа съществуващата среда, ще диагностицира вашия вкус и определи стиловите предпочитания. В този момент е добре да покажаете на дизайнера помещения и стилове, които харесвате или не харесвате. Най-добре ще е ако имате някакви подготвени снимки. Дизайнерът ще трябва да ви попита за вашето свободно време, семейство, цветови предпочитания, вашия домашен любимец, дали често имате гости, които да преспиват в дома ви. С една дума ще се запозанае с вашите навици и привички. Следва задълбочен анализна на вашите изисквания. В този момет вие и вашият дизайнер поставяте първите градивни елементи на бъдещия дизайн.

На втората среща, която вече се таксува, дизайнерът е редно да има пакет от идеи, които да ви предложи. Това може да се представи по няколко начина: мостри от тъкани и снимки на мебели, различни варианти на подови настилки и скици. Независимо от стила на представяне, това е моментът , в който трябва да се разберете предварително какво ще се плаща и какво ще стане, ако не ви допада това, което виждате. Много дизайнери ще се върнат на чертожната дъска, докато не сте доволни, безплатно или срещу минимална такса.

Един клиент ми каза веднъж, че даден дизайн е "точно това е, което е искал, но не знаел,че точно това иска". Дизайнерите са дорбре обучени и разполагат с ресурси, което им позволява свобода в проектирането. Те често могат да ви помогнат да видите една стая в една изцяло нова светлина, само чрез добавяне на някои вградени мебели, нова цветова схема, различен дизайн завеса, или чрез ре-организиране на мебелите. Задачата на дизайнера е в комбинирането на елементи, да постигане на търсената от васб хармония.
Един добър дизайнер никога няма да ви налага своя вкус. Дизайнерът е при вас, за да ви помогне и разработи вашите предпочитания. Ако не сте доволни от нещо, винаги може да кажете "не".












Носталгия по миналото или иновационни технологии

Говорейки за декоративните мазилки и бои винаги опираме да този въпрос. Colorificio San marco е група от заводи утвърдили се като лидер в Италия в производството на бои и декоративни покрития за строителството. Фирмата е популярна, благодарение на способността си да обединява новите открития и традициите на венецианските майстори-декоратори. Материалите на San Marco са с най-високо качество, със слабо въздействие на околната среда, безопастни както при нанасяне, така и при експлоатация. Благодарение на постоянната работа в областта на изследванията, иновациите, формиране на професионална система на продажбите и повишената ефективност на своите отдели, Colorificio San Marco напълно отговаря на високите изисквания на италианския и международния пазар. Продукцията на предприятието е добре известна не само на строители, но така и на професионалистите в областта на реставрацията, възтановявания на произведения на изкуството и архитектурата.